Mezőgépész hallgatóink sikere külföldön

Mezőgépész hallgatóink sikere külföldön

A CLAAS céggel kialakult jó és sikeres együttműködés keretében a CLAAS Stiftung létrehozta a „Budapest-CLAAS Foundation Student Award” pályázatot egyetemünk géptervező szakos hallgatói számára. Ezen a pályázaton a BSc szakdolgozattal lehetett indulni és a három legjobb hallgatót pénzdíjjal jutalmazzák. Az idei díjazottak:

1. Díj (2000€)- Ákos OROSZ- Static optimization of a unit that raises the lifting height of a maize adapter
2. Díj (1500€)- László SOÓS- Redesign of a wheat transporting screw conveyor using  discrete element method
3. Díj (1000€) -Donát ZÁDECZKI- Designing of a transporting and operating position adjustable stabilization wheel for grain header

A Helmut Claas –  Scolarship ünnepélyes eredmény hirdetésére 2016.10.26-án a cég harsewinkeli központjában került sor. Az eseményre a pályázatok első helyezettjeit valamint a pályázok vezető tanárait hívták. A programon részt vettek a nemzetközi zsűri tagjai valamint a cég vezetőségének képviselői. Az esemény jelentőségére tekintettel kis csapatunkat elkísérte a CLAAS Hungária HR vezetője.

Rövid beszámolónk bizonyítja azt, hogy hallgatóink magas színvonalú munkájukkal képesek részt venni a világ egyik legnagyobb mezőgépgyára által meghirdetett versenyben és esélyesként megmérkőzni az európai vezető egyetemek képviselőivel. Egyúttal szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az évente meghirdetett verseny nyitott és bízunk benne, hogy ez a siker meghozza a kedvet a hazai mezőgép témájú szakdolgozat készítő hallgatók számára.

orosz1

A magyar csapat: Kerényi György, Szoták-Nové Mária HR vezető, Orosz Ákos, Jóri J. István

orosz2

Orosz Ákos átveszi az oklevelet Helmut Claas- tól