A’ Design Award – nevezési felhívás

Az A’ Design Award & Competition a világ legnagyobb zsűrizett design versenye, amelyet évente, nemzetközi szinten szerveznek. A kreatív területek széles skáláján adnak át A’ Design díjakat,azért, hogy a világ bármely országában élő, bármilyen területen alkotó legjobb dizájnerek nyilvánosságot kapjanak. A versenybe nevezett munkákat szakértők értékelik, és egy befolyásos zsűri bírálja el névtelenül, melyet tapasztalt akadémikusok, a sajtó prominens képviselői, és széles körben elismert szakemberek alkotnak. Az A’ Design Award & Competition hírnevet, presztízst, publicitást és nemzetközi elismerést ígér az A’Design Award összes nyertesének az A’Design díj által, amellyel a díjazott munkákat ünneplik.

Az A’ Design díj meghozza nyertes dizájnerek számára az áhított elismerést. Ez a díj magában foglalja, de nem kizárólagosan, a következőket: nemzetközi dizájn-bizonyítvány fémkeretbe foglalva, meghívó egy exkluzív gálaestre Olaszországba, a díjazott munkák hagyományos és virtuális kiállítása, a díjazott munkák A2 formátumú plakátja, a legjobb munkák publikálása a nyomtatott évkönyvben, különleges 3D-s fémtrófea fekete luxusdobozban, a projekt több mint 20 nyelvre történő lefordítása a nemzetközi publikum tényleges elérése érdekében, egy exkluzív interjú a győztessel, a sajtóközlemények elkészítése és terjesztése, engedély az A` Design Award Winner logo használatára, a díjazott munkák promoválása több ezer más kiadvány irányába, megjelenés a médiában a médiapartnereink támogatásával, felvétel a Világ Dizájn Ranglistájára, valamint hozzáférés további marketing és PR eszközökhöz.

Az A’ Design Award & Competition azért jött létre, hogy a világon bárhol, bármilyen kreatív diszciplinában a legjobb dizájnmunkák elismerve és promoválva legyenek. Elsődleges célja egy olyan globális érzékenység megteremtése, amely felismeri és megérti a minőségi dizájn gyakorlatot és irányelveket,s ezt azáltal teszi, hogy a figyelmet a világ összes országának, minden ipari terület legjobb dizájnmunkáira irányítja. Végső célja pedig az, hogy világszerte ösztönözze a dizájnereket, cégeket és márkákat, hogy azok jobb minőségű termékekkel és projektekkel szolgálják a társadalom érdekeit.

Az A’ Design Award & Competition egy jótékonysági célt is szolgál, a társadalom fejlődését, mégpedig azáltal, hogy egyre kijjebb tolja a tudomány, a dizájn, a kreativitás és a technológia határait, ösztönözve az újítani akaró szakembereket, hogy jobbnál jobb ötletekkel rukkoljanak elő. Az A’ Design Award & Competition sarkallja és megjutalmazza a kreativitást, az eredeti ötleteket és elgondolásokat az összes iparágazatban. A díjnyertes dizájnmunkákat az ”A’ Design Award Winner” logo fémjelzi, mint olyan eredeti, funkcionális, és hatékony kivitelezéseket, melyek egy jobb hellyé teszik a világot. 

Azokat a projektekteket, melyek az innovációra, technológiára, dizájnra és a kreativitásra fókuszálnak az A’ Design Award minden évben megjutalmazza. A nevezéseket évente Február 28.-áig fogadják, az eredményeket pedig minden év április 15.-én teszik közzé. Világszerte meghívjuk a dizájnereket, hogy vegyenek részt a versenyen a legjobb munkájukat, projektjüket vagy terméküket benevezve rá. A benevezésen az utóbbi 10 évben alkotott munkákat fogadják el.

Tudjon meg még többet az A’Design Awards-ról
Nézze meg az A’ Design Awards bemutatóját: 
http://www.designaward.com
Az A’ Design Díjak részletes bemutatása: 
http://www.whatisadesignaward.com
Böngésszen a díjnyertes dizájnmunkák között: 
http://www.awardeddesigns.com
Nézze meg a nyertes projektekkel kapcsolatos sajtótermékeket: 
http://www.press-kit.org
Olvasson interjúkat a nyertes dizájnerekkel: 
http://www.design-interviews.com
Nevezze be a munkáit az A’ Design versenyre:  
https://competition.adesignaward.com/registration.php
Fedezze fel a világ dizájnranglistáját: 
http://www.worlddesignrankings.com
Töltse le az A’ Design Awards logoját és más nyomtatható képeket:
https://competition.adesignaward.com/downloads.html

Kihirdették a 2016-os A’ Design Award nyerteseit!
A Nemzetközi A’ Design Award & Competition bemutatja 2015 és 2016 legjobb műveit a design minden ágában.

A’ Design Award & Competition (designaward.com), a világ legelterjedtebb és legismertebb nemzetközi design verseny közzétette a 2015-2016-es verseny eredményeit: 1276 nyertes 88 országból, a design 93 ágából. A benevezéseket egy befolyásos nemzetközi zsűri mérte fel, amely meghatározott ösztöndíjas tanulókból, a nemzetközi sajtó közismert tagjaiból, kreatív design szakemberekből és tapasztalt vállalkozókból állt. A szavazás közben a zsűri nagy figyelmet szentelt minden részletnek.

A világon minden lelkes design rajongó és szerkesztő szívélyesen meg van híva hogy inspirációt merítsen és megtekintse a legújabb irányzatokat a művészet, építészet és tehnológia területén. A nyertesek galériája megtekinthető a http://www.designmag.org oldalon, amely bemutatja a 2015 – 2016 International A’ Design Competition legjobb designjait, ugyanakkor az elmult évek díjazott műveit is.A design szerelmesei és a szerkesztők megtekinthetik a nyertesekkel készített intejúkat is a http://www.design-interviews.com oldalon.

Az A’ Design Competition nyertesei minden évben április 15-én kerülnek kihirdetésre. Azok a termékek, projektek és szolgáltatások, amelyeket kiemelkedő design, tehnológia és kreativítás jellemez, megkapják az A’ Design Awarddíjat – a kiválóság szimbólumát a design és újítás terén. A kitüntetésnek öt fokozata van: a design minden ágában Platinum, Arany, Ezüst, Bronz és Acél A’ Design Díj talál nyertesre. A világ minden tájáról tervezők, vállalatok és intézetek vannak meghívva minden évben, hogy benyújtsák legjobb munkáikat, projektjeiket és termékeiket

Az A’ Design Díjakat a következő kategórákban osztják: Legjobb Tér Design (Épitkezés, Beltér Design, Városdesign, Tájépítészet), Legjobb Ipari Design (Termék Design, Készülék Design, Jármű Design, Gépdesign), Legjobb Kommunikációs Design (Grafikai Design, Marketing Design, Kölcsönhatás Design), Legjobb Divat Design (Ruhadesign, Divatkellék Design, Cipő Design), Legjobb Rendszer Design (Szolgáltatás Design, Design Stratégia, Minőség & Újítás) és Művészetek & Irodalom kategóriában.

A díjnyertesek meg vannak hívva, hogy vegyenek részt a fényüző gála estén és díjosztó ceremónián Olaszországban, ahol színpadra vannak hívva, hogy átvegyék díjaikat, díjtanúsítványaikat és évkönyvüket. A nyertesek ugyanakkor exkluzív kiállítási helyet kapnak a munkáik számára az „év legjobb designjai” kiállításon Olaszországban és jogosultak, hogy megkapják az “A’ Design Prize” díjat.

Az A’ Design Award & Competition díjazottjai ugyanakkor kapnak egy „nyertes felszerelést” is, ami a segítségükre van abban, hogy a sikerüket és a versenyt még nagyobb közönség elé tárják. A trófea, tanúsítvány és évkönyv mellet az A’ Design Díj még tartalmaz marketing szolgáltatásokat is, mint például a díjazott munkák fordítását több tucat nyelvre, sajtóközlemények készítését és közreadását, az „award winner” embléma használati jogát, közönségszolgálati kampanyokat a ntertesek számára és a díjazott munkák közzétételét több ezer médiacsatornán.

Míg a 2015-2016-es verseny befejez[d0tt, a 2016–2017-ös verseny elkezdődött. Minden érdekelt tervező, művész, építész és társaság benevzhet és benyújthatja munkáit a https://competition.adesignaward.com honlapon, ahol további információ található a verseny kritériumaival, határidővel, zsűritagokkal, benevezési nyomtatványokkal kapcsolatban.

Az A’ Design Award & Competition-ról:
Az A’ Design Award & Competition megalapításának célja, hogy tudatosítsa a közönséggel a minőségi design alapjait és gyakorlati alkalmazását. Az A’ Design Award & Competition alapvető célkitűzése a tervezők, társulatok és márkák erőteljes ösztönzése arra, hogy még job minőségű termékeket, szolgáltatásokat és rendszereket állítsanak elő, amik az emberiség javát szolgálják. A’ Design Award & Competition ezért előtérbe hozza a designereket és márkákat, és motiválja, hogy plussz minőséget, magasabb használhatóságot, új funkcionálisságot, magasabbrendű esztétikát, kiváló hatékonyságot, további fenntarthatóságot adjanak termékeikhez és projektjeikhez.

A http://whatisadesignaward.com/ honlapon még többet megtudhat az A’ Design Award & Competition-ról.

 

Enikő Filep
Translator, Copywriter, Blogger
enikofilep14@gmail.com
http://thepurplegold.com/
https://www.facebook.com/thepurplegold?ref=hl
google.com/+EnikőFilepThePurpleGold
Skype: eniko_filep
Phone: +40746313167