Látogatás a CHH Műszaki Kft. győri központjában

Látogatás a CHH Műszaki Kft. győri központjában

A II. CHH Élelmiszer- és takarmányipari szakmai napon tanszékünk oktatói is részt vettek, abból a célból, hogy megismerkedjenek a post-harvest technológia speciális területével. Az elhangzott előadások közül számunkra a következők voltak különösen érdekesek:

  • Dr. Tömösközi Sándor (BME, egyetemi docens): Gabonatisztaság, élelmiszerbiztonság, minősítés
  • Horváth Zoltán (CHH Műszaki Kft., ügyvezető): Cimbria magfeldolgozó technológia bemutatása

A Műegyetem előadója a gabonatisztaság, élelmiszerbiztonság, minősítés témakör keretében a következőkről tájékoztatta a hallgatóságot:

  • A búza és gabonaminősítés helyzete és trendjei,
  • A régi és az új búzaszabvány, a szabványharmonizálás törekvései,
  • A szabványosítás jelenlegi helyzete,
  • A tisztasági fogalmak, követelmények értelmezése,
  • A fejlődés lehetséges trendjei, minősítési módszerek (fogyasztói, sütőipari, malmi)

A minősítés szempontjainak összefoglalása

A CHH Műszaki Kft. ügyvezetője tájékoztatást adott a cég történetéről és működésének főbb területeiről. A magyar tulajdonú cég a mezőgazdasági és élelmiszeripari gépek és technológiák specialistája egyúttal a dán Cimbria és JKF vállalatcsoportok hazai képviselője. A cég működési területe: magfeldolgozás, egyes ipari anyagok feldolgozása, osztályozása, szállítása, tárolása, valamint gépek, acélszerkezeti és légtechnikai elemek gyártása. Ezek során magfeldolgozó technológiákat, komplett üzemeket, részegységeket, malmi-és egyéb élelmiszeripari technológiákat, szárító- és silótelepek létesítését, korszerűsítését végzik. Partnereik között tudhatják a kisebb állattartó-, növénytermesztő gazdáktól kezdve, a legismertebb magyar mezőgazdasági és (élelmiszer)ipari cégeken át, a több kontinensen jelenlévő multinacionális cégeket. Az előadás külön hangsúlyt fektetett a precíziós magkezelés lehetőségeire, ill. felhívta a figyelmet a csávázás jövőbeni problémájára. Az előadások után lehetőség nyílt a legfontosabb gépek működés közbeni megtekintésére.

A GT3 oktatója (Dr. Kerényi György), valamint volt (a cég alkalmazottja) és jelenlegi hallgatója

A tanácskozás részvevői tanulmányozzák a cég gyártmányainak működését